zaterdag 5 januari 2008

¡que 2008 sea un año de puta madre!

Ben weer eens eventjes in de ´bewoonde´ wereld: Cochrane, het laatste dorpje van de carretera austral met een bezinepomp... Tijd om weer eens wat te vertellen.
Ten eerste heb ik hier een link met de vulkaanuitbarsting van Llaime, een vulkaan waar wij ong. 2 weken geleden zo ongeveer zijn langs gereden! waarschijnlijk weten jullie het allemaal al lang, maar omdat wij zo afgelegen zijn van nieuwsberichten de hele tijd (we zijn al lang blij als we weer eens brood kunnen kopen...) was het tot ons nog niet door gedrongen dat de vulkaan was uitgebarsten.
dit is de link naar het filmpje:
http://www.nrc.nl/buitenland/article877655.ece/Evacuatie_na_uitbarsting_Chileense_vulkaan

Verder is oud en nieuw natuurlijk aan ons ook niet zomaar gepasseerd. Vorig jaar zat ik nog in Afrika, dit jaar heb ik oud en nieuw gevierd in Bahia Exploradores, een weg die na 80km. dood loopt omdat Chilenen niet zo hard doorwerken?? ; ). Geparkeerd langs een rivier die zo dicht bij de gletsjer zit dat er nog ijsblokken indrijven (wij hebben de champagne dan ook gekoeld met ijs uit de rivier...) hebben wij een pompoensoep gekookt en zijn we ´s avonds zijn naar het hutje van de gidsen gegaan die touren geven over de gletsjer daar. Geen vuurwerk, geen oliebollen, geen dronkenschap dit jaar, maar wel een ongelovelijk uitzicht op donkere bergen met sneeuw en donkere wolken ook vooral, veel regen en zelfs sneeuw de eerste dagen van januarie. Gelukkig klaarde het weer snel weer op en hebben we een berg beklommen die begon met een verlaten mijn (zouden de gouden glinsters op de stenen die we hebben gevonden echt goud zijn??) en op de top was de grond bezaaid met fossielen van schelpen. Heel bijzonder allemaal.
Verder ga ik in drie dagen het team verlaten... Ik neem de boot vanaf Villa O´Higgins naar Mancilla. Daar moet ik 22 km. lopen om de plek te bereiken waar ik nog een boot moet nemen over het lago del desierto te komen. Vanaf daar neem ik de bus naar el Chaiten te gaan waar ik weer een bus kan nemen naar Punta Arenas, pff.... je bent er niet zomaar.... Gelukkig heb ik 5 dagen voordat mijn vliegtuig vertrekt naar Noord Chile voor deel 2 van de reis.
Hier nog wat foto´s:



Bij vertrek in Lucrecia Valdes, Santiago



Kopstand en Thilo op het strand



mijn wasje moet ook gedaan worden...



op de boot van Quellon naar Chaiten



Knus slapen....