vrijdag 7 september 2007

¡¡huhu!!

Hallo allemaal!

Jullie raden het nooit.... ik heb net gewonnen met een harloopwedstrijd van de universiteit!! Super grappig. De wedstrijd was 5 km. en ik ben blij dat het niet meer was, want inmiddels is het hier WARM! Maar goed, ik met Bene en Giovanni hadden besloten om mee te doen, omdat er dan in ieder geval 3 personen met kater meededen, want gisteren zijn we naar een concert van chico trujillo gegaan (super leuke band, mix van merengue, ska, rock en oude chileens volksmuziek). Er deden niet zo heel veel meisjes mee dus ik dacht al dat ik misschien wel een kansje maakte om bij de eerste 3 te eindigen, maar omdat de wedstrijd heel profesioneel was, met sponsor, podium, prijzen etc. dacht ik uhm.... maar even afwachten. Maar goed ben dus als eerste van de meisjes geeindigd, en het meisje dat na mij eindigde had een eindtijd met iets 5 min. meer....

Verder ben ik gisteren ook naar de kapper gegaan. Er is ongeveer de helft vanaf gegaan, ik heb nu dus best wel kort haar, maar ik ben erg tevreden. ik heb volgens mij maar 20 min. in de kappersstoel gezeten, maar volgens mij is het wel goed geknipt.

Het is wel raar dat het weer zo radicaal is omgeslagen, het is nu elke dag iets van 20-25 graden en zonnig, voor mij dus echt al een zomergevoel. Vanmiddag gaan we met een groepje naar de Piojera om de beruchte Terremoto (aardbeving) te drinken. de Piojera is een soort variant van een bruine kroeg in amsterdam met veel stamgasten en de Terremoto is een drankje met een soort sterke wijn met ananasijs erboven op. Ik ben benieuwd.... Maar goed het hele plan om daar naartoe te gaan is voortgekomen uit het feit dat we plannen aan het maken zijn voor over 2 weken. Dan hebben we nameljik een week vrij vanwege nationale feestdagen en we willen een reis naar het noorden van Chile gaan maken. We zijn nu aan het kijken of we een auto kunnen huren, of misschien zelfs een volkswagen busje kunnen kopen... Ik heb wel zin om een weekje weg te gaan, ben namelijk erg nieuwsgierig naar de rest van Chile, hoor zoveel verhalen van iedereen.

Maar goed, verder moet er deze week ook serieus gestudeerd worden, want donderdag heb ik mijn eerste test over Hegel.... Ben erg benieuwd naar het niveau, ik vrees dat het best wel hoog ligt en ik hoop ook dat de docent niet kijkt naar spelfouten....

Veel liefs vanuit Santiago en binnenkort zet ik de foto's van afgelopen weekend op de blog. Afgelopen weekend ben ik namelijk met Dana en Paris naar Valparaiso gegaan. Dat is een stadje aan de kust, een van de mooiste steden die ik gezien heb in mijn leven. Gebouwd op heuvels met allemaal gekleurde huisjes, ieder huisje als een soort kunstwerk, want allemaal gebouwd door de eigenaren zelf, of in ieder geval in erg vrije stijl.... Verder zijn ook alle straten ondergschilderd met muurtekeningen, leuzen etc. Heel apart allemaal.

Ok, veel liefs! en ik hoop dat het in Nederland ook allemaal goed gaat.