donderdag 20 december 2007

viaje, parte 1

hallo lieve allemaal

ik heb eventjes tijd op mijn mails te checken en een verhaaltje te schrijven dus hier komt´ie, een kleine update:
vorige woensdag zijn we eindelijk vertrokken richting het zuiden. Om alles georganiseerd en gemaakt te hebben hadden we toch nog iets meer tijd nodig dan gedacht vandaar dat we maandag en dinsdag tot diep in de nacht hebben doorgewerkt om dan woensdag te kunnen vertekken. inmiddels is het alweer een week verder heb ik 1 keer gedoucht, al veel gezien en al het gevoel alsof ik al maanden aan het reizen ben. al snel hadden we de stoffigheid en ook de warmte van santiago achter ons gelaten om het kustgebied en de groene bergen van het merengebied te verkennen.
het volkswagenbusje die we tot Thilo hebben gedoopt doet goed zijn best, als we weer eens een weggetje dat stijl omhoog gaat zonder asfalt moeten beklimmen moedigen we hem met z´n allen aan. Ook ik zit achter het stuur zonder al te veel problemen. Het enige is dat hij nu even in de garage is want er is iets mis met de startkabel. de afgelopen 5 dagen hebben we Thilo elke dag moeten aanduwen om hem aan de praat te krijgen. inmiddels zijn we experts in aanduwen, we hebben maar 5 meter nodig om de motor draaiende te krijgen ; )
nu zitten we in puerto montt (voor de tweede keer...)want we wilde een boot reserveren om een gedeelte van de carretera austral te overbruggen dat geen weg over land heeft. jammergenoeg kunnen we niet eerder weg dan zondag, maar er zijn hier ook genoeg dingen om te zien. bijvoorbeeld Chiloe, een eiland waar we de afgelopen 3 dagen hebben rondgereden. al op de heenweg in de boot kwamen de pinguinen en de zeehonden langszwemmen en tijdens een strandwandeling hebben we dolfijnen zien spelen in de golven. super! verder is het eiland een soort ierland, met groene heuvels met schaapjes, kleine visserdorpjes, rotsige kust. mooi!
maar goed, de aankomende dagen gaan we een berg beklimmen in een natuurpark naast puerto montt en daarna dus de boot naar chaiten. vanaf daar nemen we de carretera austral. dat is zo´n beetje de bekendste snelweg van chile, en dat terwijl het niet eens geasfalteerd is! hij loopt helemaal door tot aan het uiterste zuiden van chile en het schijnt schitterend te zijn. verlaten van god en iedereen, ben benieuwd.
hier zijn een paar foto´s zodat jullie een beetje een beeld hebben van waar we geweest zijn. let vooral ook op de geweldige constructie van de tent op het dak!
ik houd jullie op de hoogte! veel liefs




Thilo....



pinguins!!




bij deze vuurtoren mochten we in het huisje van het leger slapen die de vuurtoren bewaken! super aardig, maar we mogen het eigenlijk niet doorvertellen want anders krijgen ze problemen met de baas, dus sssstttt.....