zaterdag 22 september 2007

viaje numero 1

he allemaal!

ik ben net 1 dag terug van een reisje richting het noorden, ben verbrand (mijn hele hoofd is rood..., maak ik dat ook eens keer mee) maar heb mijn hoofd vol met mooie dingen en spannende avonturen, jaja....

we hebben met zijn 7en, giovanni, tobias (2 italianen), miren, gaia (spaans en engels meisje) en bene en sebastian (2 duitsers) een heel oud volkswagenbusje geleend van een vriend van mijn huiseigenaar en daarmee zijn we richting het noorden gaan rijden.

elke gebeurde er wel wat.

dag 1: we waren nog maar 2 uur van santiago weg gaat de band lek! gelukkig hadden we net gestopt bij de tol, zodat we nog niet echt veel vaart hadden. maar goed, band verwisselen... blijkt dat de reserve band en de andere banden oook in vrij slechte staat zijn... op hoop van zegen.
de eerste dag tot valle del encanto gereden en daar bij een stuwmeer het busje neergezet. lekker gekookt en savonds een kampvuur gemaakt en gekeken naar sterren. in het gebied waar we naar toegereden waren (vlakbij la serena) zijn heel veel sterrenwachten omdat de hemel bijna altijd onbewolkt is, er niet veel dorpjes zijn en dus niet veel lichtvervuiling en dus ontzettend veel sterren te zien zijn. super mooi!

dag 2 hadden we het plan een berg te beklimmen. eerst naar een dorpje gereden om wat brood, water etc. te kopen waren we vergeten de lampen van de auto uit te doen! accu leeg!gelukkig gaat aanduwen makkelijk in een bergachtig land en bovendien warenw e de attractie vand e dag voor het dorp dus er kwamen al gauw allerlei mensen helpen en we hadden de auto dus in no-time weer aan het rijden. toen over een super smal hobbelig weggetje naar de berg gereden die we wilde beklimmen. de auto geparkeerd onder een boom aan de voet vand e berg. berg beklommen, was wel een beetje eng want ik droeg mijn allstars had dus totaal geen grip en de berg was behoorlijk stijl, af en toe moesten we zelfs stukken klimmen. savonds hadden we geen zin om de tent op te zetten dus heb ik met bene, giovanni en tobias buiten geslapen, super koud, maar heel mooi heb wel 8 vallende sterren gezien.

dag 3 gingen we naar la serena, omdat een paar vrienden van gaia daar een huisje hadden gehuurd en we wilden wel weer eens douchen.... eerst aan het strand gegeten en een beetje gespeeld op het strand toen naar het huisje. 1 probleem er was niemand thuis. geen probleem voor ons. over het hek heen geklommen en via het raam naar binnen gegaan.... toen de mensen van het huisje thuis kwamen hadden wij allemaal al gedoucht, dat was wel een beetje raar....

dag 4 op naar punta de chorros omdat daar het mooiste strand is.
door de woestijn gereden, totdat.... de bezine op was! gelukkig waren we net bij een winkeltje ergens langs de snelweg en van die vrouw konden we wel 5 liter benzine kopen. de eerste volgende bezinetank was alleen 150 km. verder weg! bovendien de andere richting! gelukkig was er wel een ander dorpje op 20 km. waar we waarschijnlijk wel benzine konden kopen. wij daar naartoe, beetje rond gevraagd en uiteindelijk bij een mannetje bezine gekocht, gelukkig!
omdat het deze dag ook de belangrijkste dag van de feestweek was wilde we savonds ook een beetje dansen. wij naar dorpje gegaan en gevraag naar HET feest. super klein dorpje, dus ergens in een soort patio bij een huis was een stereo neergezet en waren een stuk of 10 mensen uit het dorp wat aan het drinken en dansen. in het begin voelde we ons wel een beetje ongemakkelijk, maar uiteindelijk hebben we samen met de mensen uit het dorp cueca (volksdans) gedanst }, bier gedronken en uiteindelijk meegegeten met de asado (barbecue).
op het feest waren ook een aantal vissers en die wilde ons de volgende dag wel meenemen naar een van de eilanden om daar een nacht door te brengen.
super plan!

de volgende dag gingen we dus met een boot naar een van de eilanden. super mooi eiland, zwarte rotsen, wit strand, blauwe zee. heel veel dekens meegenomen, veel drinken en te weinig eten, maar goed we waren super blij dat we naar dat eiland konden. eerst hout gezocht voor het kampvuur en verder de hele nacht rondom het vuur gezeten, naar de sterren gekeken etc.

de volgende dag een duik in de ijskoude zee en om 12 uur naar het strandje waar we opgepikt zouden worden.
om half 2 was de boot er nog steeds niet... omdat we veel te weinig eten hadden meegenomen hadden we geen ontbijt en werden we behoorlijk wanhopig.
ik en miren naar de enige man die ook op het eiland woonde, een oude visserman en met veel gepraat wilde hij ons wel naar de overkant brengen, gelukkig!
daar heel lekker gegeten en toen was het inmiddels 4 uur en moesten we nog ruim 500 km. terug rijden naar santiago...
om 3 uur snachts uiteindelijk aangekomen....
veel gezien, veel meegemaakt, 1 keer gedoucht in 5 dagen, geen camping gezien, super reisje!

de fotos gaan te langzaam op deze computer, komen dus binnenkort.