dinsdag 28 augustus 2007

foto's

Eindelijk: foto's!


feest, dana, sarah en sophie



feest, elena, pato en dana



in Pomaire


in Pomaire


Uitzicht vanaf dakterras:


Giovanni bezig met de pizza:



uitzicht vanaf cerro san cristobal



uitzicht vanaf cerro san cristobal



uitzicht vanaf cerro san cristobal


mijn oude huis, het blauwe



santiago centrum

maandag 27 augustus 2007

¡mi movil!




dit ben ik op het feest ergens in the middle of nowhere...

jarig, hoera! en mijn telefoon verloren... ¡chucha!
iedereen die mijn chileense nummer dus heeft, dat nummer bestaat niet meer, is in beslag genomen door een vrouw die nu mijn telefoon heeft en mijn telefoon heeft uitgezet... heel erg balen!

maar goed, genoeg over mijn telefoon. ik wilde vertellen over dit weekend.

zaterdag heb ik een feestje gegeven voor mijn verjaardag en iedereen die ik had uitgenodigd is uiteindelijk ook gekomen, echt heel erg lief. we zijn begonnen in mijn huis met wat eten en veel wijn en bier... daarna zijn we met zijn allen naar een bar gegaan waar later nog meer mensen kwamen die ik ook had uitgenodigd,ik geloof dat we op het einde met een groep van 20 man waren ofzo.
en zondag ben ik met Paris, een chileense jongen waar ik wel veel mee omga, naar een afscheidsfeestje van Valentina, een vriendin van hem gegaan. Dat was echt heel apart. Het feestje werd gehouden in een dorpje buiten santiago in een zelfgemaakt huis van een hippie-stel. het begon om 1 uur ongeveer met een barbecue en ik ben uiteindelijk om 9 uur savonds naar huis gegaan, maar toen was hetfeest nog in volle gang. overdag de hele dag een beetje gegeten, van de zon genoten en gevliegerd (is erg populair hier, vraag met niet waarom, want ze vliegeren met zelfgemaakte vliegers met 1 draad en vinden het raar als ik zeg dat in nederland dat iets is voor kleine kinderen...) en ´savonds kwam Juanafe, die band waar ik een filmpje van op mijn blog heb gezet om een akoestisch concert te geven, met kampvuur. Daarna hebben we de hele avond salsa en cueca (traditionele chileense dans) gedanst. Het meisje Valentina, waarvan het afscheidsfeestje was, is ook jarig vandaag, dus gisteren werd haar verjaardag ook gevierd op het feest en omdat ik ook jarig ben hebben ze ook voor mij gezongen. Kortom, een erg geslaagd weekend.
Elke keer verbaas ik me er weer over in welke situaties je terecht kan komen. En ook hoe snel je integreert hier in de chileense gemeenschap. op het feestje zondag was ik de enige buitenlander en zaterdag waren denk ik de helft van de mensen chileens en de andere helft buitenlanders. Echt een heel andere situatie dan toen ik in Spanje woonde. Omdat ik nu dus de hele tijd spaans praat merk ik dat ik al begin te denken in het spaans, het gaat de goede kant op!
O, ja de foto´s. ik wilde vandaag de foto´s op de blog zetten, maar mijn laptop heeft kuren met de WIFI verbinding en de computers op de uni hebben geen USB-ingang (het blijft zuidamerika hier...)
maar als jullie een beetje willen vormen van hoe het er hier uitziet, denk aan dorre vegetatie met af en toe wat palmbomen, straten van asfalt met af en toe wat gaten, huizen die nodig opnieuw geverfd moeten worden, straten in blokken, en overal om je heen de bergen met besneeuwde toppen.

als ik een nieuwe telefoon heb zal ik het nummer op mijn blog zetten en ik hoop dat ik morgen eindelijk wat foto´s op internet kan zetten.

veel kussen